Konya sohbet odaları bana maziyi hatırlattı. Eskişehir sohbet kadar eski olmasada sekiz yılım geçti Konyada.
Ama ne sekiz yıl yıpramanın ne demek olduğunu, sekiz yılın neredeyse seksen yıl olduğunu hissetiren zamanlar.
Sizlere bir hikaye anlatmak istiyorum. Konya sohbet makalemde ele alıyorum, çünkü yaşanan yer Konya.
Konya sohbet odaları
Deli dolu bir genç kızmış Aleyna. Duyumlara göre güzelliği dillere destan olacak derecedeymiş. Fevkalade günlerini Ankarada geçirmiş. Ankara sohbet seven dostlardan aramızda bulunan arkadaşlarımızdandır kendileri.
Liseyi bitirdikden sonra butikde çalışmış Aleyna. Lakin butik ona göre bir yer değilmiş. Ankara’nın yerel radyolarından birinde işe başlamış. Reklam departmanında harika günler geçirmeye başlamış.
Sonra patronu bilmem güzelliğinden bilmem başka sebeple reklam departmanından radyonun iç departmanlarından birine almış.
Yönetici asistanı olarak görev yapmaya devam etmiş. Reel sohbet hayatında da sanal sohbet hayatında da deli dolu yaşamayı seven bir genç kız.
Yaşı henüz yirmi bile olmadan öfkesinin mi, yoksa iddasının mı kurbanı olmuş bilemem.
Lakin Konyada dayı oğlunun sebebiyle tanıştığı delikanlıyı seçmiş genç kız eş olmak için.
Gel zaman git zaman sene 2007 acelesi varmış gibi, Temmuz ayında nişanlanan Aleyna Ekim ayında evlenmiş.
Gelin gitmiş Konya dağlılarına. Konyada Çerkez, tatar, macur, vb şekilde değil halk tanıtımları dağlı ve ovalı diye ayrılıyor yerlileri.
Ovalıları daha gelişmiş ve görgülü kısım galiba. Dağlıları ise siz anladınız zaten tabirlerini.
Daha ilk günden yola gitmek için çıkıp gider damat. Yeni gelin değilmiş gibi girer mutfaga gelin.
Annesinin evinde elini sıcak sudan soğuk suya sokmayan Aleyna şaşılacak durum ki el mecbur mutfakdan çıkmaz olmuş. Malum düğün misafirleri varmış ve herşeye hasta olan bir kaynana.
Damat ilk günlerden başlamış ızdıraba amca oğlundan, dayı oğlundan kıskançlığa. Cama çıkma kapıya çıkma olaylarına.
Geleni istemez, gelininde bir yere çıktını istemez olmuş. Oysa Aleyna alışkınmış kendi isini kendi görmeye ve kendini korumaya. Kızlık dönemi hiçde düşünüldüğü gibi basit geçmemiş çünkü.
Hayatın tüm cilvelerini bilerek ve kendini koruyarak yaşamıştır çünkü Aleyna.
Konya iyi gelmemiş hatta hayatını öfkesiyle ve sevgisiyle mahvettini anlamış, fakat dönülmez bir yolda olduğunun farkındaymış Aleyna.
İş ısten geçmiş ve herşeyi yutmuş kız. Alışmış evde evli, hayatta bekar yaşamaya. Ama alışamadığı kıskançlıklar mı yoksa hayatı zehir eden eşmi bilinmez.
Yeni gelinken hastalanmış insan annesini altı ay görmeyip neden geldin dermi? Ah be güzel dünya tokat atarken adaletin yokmuydu?
Gel zaman git zaman gördüğü halisilasyonlardan da kurtulmuş genç kadın kapanmış ama bu dönem içinde. Ama evlendikten sonra hiçbirşeyi eşiyle yapmamış. Tüp bebek yaptırmış yalnız. Düşük yapmış göz yaşlarını silen eş değil yastıkmış.
Düşmüş yeniden tek başına kalkmış ayağa. Sebepsiz yere cahil olmayan, üstelik hakkini savundu diye şiddet görmüş eşinden.
Adrenalin tutkunu kadın kendini at binerek bastırmış. Lunaparkta ranger vb eğlence alanlarını tercih etmiş, lakin onda bile eşi yerine yanında kayınpederi varmış.
Anlayacağınız kadın eşiyle değil ailesiyle evlenmiş.
Öyleki kadının duaları kabul olmuş ve bir cocuk sahibi olmuş. Belki duzelir diye. Ama düzelmemiş daha fazlaları başlamış hatta.
Ve bir duası daha kabul olmuş. Allahım kendi kapından ayır diye dua ederken birden habersizce düşülmedik şekilde eşi ve kayınpederi iflas eder. Konyayı terk etmek zorunda kalırlar.
Kadın sevinir çünkü herşey daha iyi olacaktır. Akşamları belki artık tatlı yemek yiyecektir. Bayramları, arefeleri belki artık huzurla dolacaktır.
Öyle çok özlemişki huzuru…
Peki bu hikaye böle bitmiş mi? Aslında hayır, üstelik atladığım yazmadığım öyle çok şey varki. Ne yaşadıklarına girdim, nede ızdıraplarına, nede hıçkırıklarını duyurmadım sizlere… Konya sohbet makalemizde Ankara sohbet ve Eskişehir sohbet odalarınıda ele aldık. Bir başka makalede Aleyna ya noldu bahsedeceğiz.
Şimdilik iflasta kaldık sevgili okurlar unutmayın.
Hayatta herşey bir sınamadır. Başarı düzeyi size kalmış. Kazanmak yada kaybetmek sizin elinizde. Sınavı başarı ile geçerseniz herşey gönlünüzce olur. Ama yok sınavdan kalırsanız hayat size hep ceza verir.
Şimdilik hoscakalın.
Konya sohbet odaları
Yazar: Admin
Yayınlanma Tarihi: 27 Ağustos 2019
Kategori: Güzel hikayeler, Sohbet
Görüntüleme: 249 Defa
Sevda
annem aslen konyalidir gezilecek görülecek cok yeri war, harika bir yazi olmus sohbetbalim.org a yapmis oldugunuz katkilardan dolayi tesekkürler
Sıla
İnsanların, hayatına yeni insanları katmak, çevresindeki insanları daha fazla artırmak, yeni ilişkiler içine girip başka insanlarla beraber olmak gibi istek ve ihtiyaçları vardır. Bu da akla chat sitelerinde nasıl tanışılır sorusunu getirmektedir. Kullanım amaçları açısından bunları söylemek mümkündür. Her bir istek için farklı sohbet balonları, sohbet kutuları ve odaları bulunduğu için kullanım amacını gerçekleştirmiş olursunuz. Günlük yaşantımızı etraflıca saran bu chat sitelerinin kullanımı günden güne artmaktadır. sohbetbalim.org Artmasından hareketle site içi kullanımlar için bir art niyet söz konusu da olabilir. Bunlara da dikkat etmek gereklidir. Sohbetbalim Her türlü soruna karşı tedbirli olmakta fayda vardır.
DevraN
Emeginize saglik konya guzel birsehrimiz bemim de guzel bir anim var konyada sizin kadar 8 yil gecirmesemde guzel bir ani olarak kaldi boyle bir sohbet platfrumu kurdunuz tskr
Soner (arnavut)
Konyada 2 yıl. kaldım harika bir şehir gezecek dünyayı görecek Konyaya boşuna dememisler. (Ayrica) poşeti dedeye yemek ismarlardik meğer adam zenginmiss. Hakkım helal olsun
YaRen
Öncelikle Yazan Arkadaşın Emeğine Eline Yüreğine Sağlık Şahsen Bir Konyalı Olarak Anlatılan Herşey Doğrudur Dağlı Ovalı Olsun,Cahil İnsanlarımız Dayı Oğlu Amca Oğlundan Kıskanır Diyeceğim Çok Güzel Bi Hikaye Devamını 4 Gözle Bekliyorum İyi Günler Dilerim.
Hüzün
Hikayeyi Bizimle paylasan Arkadasa Tesekkür Ederiz, Ellerine Saglik harika Paylasim.
Ponny
Konyanin gercekten cok gezilecek yeri var Mevlana alaattin tepesi ozellikle o etli ekmegi, Boyle bi yaziyi LakLak.Net ve Sohbet balim da paylastiginiz icin cok tesekkurler
Ponny
Konyanin etli ekmegi meshurdu hatirladigim kadari ile guzel sehirdir konya emeginize saglik liva
SubaT
Mevlana şehrine selam. Emeğine sağlık Liva.